Loading icon

Een reis door de geschiedenis: een ontdekkingstocht door de middeleeuwse oude binnenstad van Brugge

Brugge is een stad die verhalen uit het verleden fluistert. In de geplaveide straatjes, oude gebouwen en fluisterende grachten komt de geschiedenis tot leven. Deze betoverende stad, gelegen in het hart van de regio West-Vlaanderen in België, staat bekend om zijn prachtig bewaard gebleven middeleeuwse oude binnenstad. Gelegen op slechts een uur rijden van Brussel, nodigt de stad bezoekers uit om een ​​stap terug in de tijd te zetten en de intrigerende verhalen uit vervlogen tijden te ontdekken.

Brugge ligt op slechts 1,5 uur rijden van Brussels Airport Charleroi. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van deze oude stad in hun eigen tempo, is het een verstandige beslissing om hier een auto te huren. Er zijn talloze autoverhuurbedrijven direct op de luchthaven actief, waarvan Cars4Travel een van de meest populaire is. Cars4Travel biedt enkele van de meest concurrerende Last Minute autohuurdeals in België. Zo huurt u al vanaf € 24 per dag een goed uitgeruste compacte auto om uw reis naar Brugge te beginnen.


De hartslag van de middeleeuwse stad: Marktplein

Je eerste stop zou het Marktplein moeten zijn, in het Vlaams bekend als de Grote Markt. Aan het plein staat het iconische Belfort, een UNESCO-werelderfgoedmonument dat een panoramisch uitzicht over de stad biedt. Een korte wandeling door de omgeving onthult een scala aan prachtige middeleeuwse gebouwen, waarvan sommige zijn omgebouwd tot boetieks, restaurants en bars.



De ziel van Brugge: de grachten

Als u verder gaat, komt u bij de pittoreske grachten die door de oude binnenstad slingeren. Brugge wordt vaak het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd vanwege het uitgebreide netwerk van kanalen. Een begeleide boottocht is een geweldige manier om de adembenemende schoonheid van de stad te ervaren. Terwijl de boot door de grachten vaart, krijg je een nieuw perspectief op de goed bewaarde middeleeuwse architectuur van de stad.



De culinaire reis: Belgische chocolade en bier

Brugge gaat niet alleen over prachtige bezienswaardigheden; het is ook een plek voor smaakverkenning. De stad staat bekend om zijn overheerlijke Belgische chocolaatjes en bieren van wereldklasse. Probeer een aantal traditionele, handgemaakte chocolaatjes en combineer deze met een heerlijk lokaal brouwsel voor een authentieke Belgische ervaring.



Kunst en Cultuur in het Groeningemuseum

Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Groeningemuseum een ​​must. Dit museum toont een uitgebreide collectie Vlaamse en Belgische kunst uit zes eeuwen. Bijzonder betoverend zijn de meesterwerken van gerenommeerde Vlaamse Primitieve schilders als Jan van Eyck en Hans Memling. Het museum is gunstig gelegen in de oude binnenstad, op slechts korte loopafstand van het marktplein.


Als u via Luik in België aankomt, kunt u er zeker van zijn dat u nog steeds een goedkope autohuur kunt regelen bij Cars4Travel. Door deze link te volgen, kunt u kiezen uit een breed scala aan voertuigen vanaf € 18 per dag.


De afronding

In de middeleeuwse oude binnenstad van Brugge vertelt elke steen en elke waterweg een verhaal dat de moeite waard is om gehoord te worden. Het is alsof je een sprookje binnenstapt, alleen: dit is echt. Dus als u een geschiedenisliefhebber bent of gewoon een reiziger die op zoek is naar nieuwe ervaringen, dan is een dag of twee in de oude binnenstad van Brugge een goede tijdbesteding. En met een autoverhuur kunt u deze wonderlijke stad gemakkelijk in uw eigen tempo doorkruisen. Veilige reizen!