Loading icon

Lokale smaak: ervaar de stad vanaf de luchthaven van Kassel

Als u de luchthaven van Kassel verlaat, kunt u verwachten dat u geboeid zult zijn door de unieke mix van cultuur, geschiedenis, levendige eetscènes en boeiende vergezichten. Of het nu uw eerste bezoek aan de stad is of een herhaald bezoek, Kassel biedt een charmante lokale smaak met talloze attracties om te verkennen.

De toegangspoort tot de stad

Kassel Airport, bescheiden maar uiterst efficiënt, heet u hartelijk welkom in het hart van Duitsland. Of het nu voor een vakantie of een zakenreis is, door een auto te huren op de luchthaven kunt u de rompslomp van het openbaar vervoer overslaan. Autohuur op Kassel Airport is niet alleen handig, het belooft ook soepele en plezierige sightseeing-ervaringen, waardoor u de perfecte start van uw Kassel-avontuur krijgt.

Ervaar het rijke erfgoed van Kassel

Je eerste kennismaking met de stad Kassel ontvouwt zich met een bezoek aan het Bergpark Wilhelmshöhe. Dit UNESCO-werelderfgoed herbergt een majestueus kasteel, torenhoge monumenten en het hoogste heuvelpark van Europa.

Genieten van de lokale keuken

Een reis naar Duitsland zou niet compleet zijn zonder te genieten van de verrukkelijke keuken. Combineer uw reis in Kassel met Ahle Wurst, een hartige worst die synoniem is met Noord-Hessen. Probeer de lokaal gebrouwen bieren en duik in de wereld van onberispelijk uitgebalanceerde smaken en texturen. Van Michelin-sterrenrestaurants tot door familie gerunde eetgelegenheden, de eetcultuur van Kassel is geschikt voor alle smaakpapillen en budgetten.

Omarm de kunst

De kunstscène van Kassel staat bekend als de stad van de documenta, een van 's werelds belangrijkste tentoonstellingen voor moderne en hedendaagse kunst, en is een bewijs van de culturele rijkdom van de stad. Neem de tijd om de documenta-kunsttentoonstellingen te bekijken, verspreid over de stad, inclusief het uitgebreide Fridericianum Museum

Een bezoek aan de steden van Kassel en het omliggende platteland

Met uw huurauto is het verkennen van de omliggende steden en het platteland een verkwikkende ervaring. Het pittoreske stadje Bad Wildungen ( Google Maps Link ), bekend als de toegangspoort tot het Nationaal Park Kellerwald-Edersee, ligt op slechts 35 km afstand. Hier kunt u in alle rust genieten van de adembenemende natuur.

Winkelervaringen in Kassel

Duik in de Königsstraße, het winkelparadijs van Kassel! Je kunt er alles ontdekken, van wereldwijde franchises tot kleine boetieks die lokaal gemaakte kunst en handwerk aanbieden. Bovendien wordt er elke zaterdag een charmante boerenmarkt gehouden in de Markthalle, waar u verse, lokale producten kunt kopen.

Of u nu verlangt naar een onderbreking van uw routine, u wilt verdiepen in de diepgaande geschiedenis van Duitsland of gewoon wacht op een gastronomische reis, Kassel biedt het allemaal. Als u ervoor kiest om bij aankomst op Kassel Airport een auto te huren, stapt u een wereld vol betoverende ervaringen binnen. Dus doe je gordel om, ga op pad en wees helemaal klaar voor een onvergetelijke reis.