Loading icon

Actieve uitjes: wandel- en fietspaden vanuit Bilbao

Aan de noordkust van Spanje strekt zich de fascinerende stad Bilbao uit. ¬Het staat bekend om zijn levendige kunstscène, opvallende architectuur en smaakvolle keuken en is een ideaal lanceerplatform voor een verscheidenheid aan actieve uitjes. De stad wordt omgeven door een gevarieerd landschap met een overvloed aan wandel- en fietspaden die geschikt zijn voor elke buitenliefhebber, van ontspannen wandelaars tot onverschrokken trailjagers. Om ze allemaal volgens uw eigen schema te ontdekken, overweeg dan een handige oplossing: een auto huren bij Cars4Travel.

Rijden naar uitjes

Ga naar het hart van de natuur door een auto te huren in Spanje via deze Cars4travel-link. Een rit door Spanje in een comfortabele huurauto biedt de mogelijkheid om de adembenemende Lord of the Rings-achtige panorama's van de regio te verkennen. Hiermee kunt u schilderachtige stadjes bezoeken, genieten van de lokale keuken en uzelf onderdompelen in de Spaanse cultuur, in uw eigen tempo.

Actief uitje: wandelpaden vanuit Bilbao

Er zijn tal van wandelpaden die toegankelijk zijn vanuit Bilbao, dankzij het gevarieerde landschap dat de stad omringt. Of u nu geïnteresseerd bent in kustwandelingen, bergwandelingen of bospaden, u zult niet teleurgesteld zijn over wat de regio te bieden heeft.

De Urdaibai Bird Center-route

Deze route is een verborgen juweeltje, gelegen in het hart van het biosfeerreservaat Urdaibai. Een ontspannen wandeling door het reservaat biedt een prachtig uitzicht op trekvogels, moerassen en zandduinen. Het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers. Het centrum kan binnen een uur worden bereikt met de auto vanuit Bilbao.

De route van de mijnen, Gallarta

De Route van de Mijnen is een andere fantastische ontsnapping voor wandelaars. Het pad strekt zich uit over 12 kilometer en slingert door oude mijngebieden in de regio. Historisch rijk en royaal begiftigd met natuurlijke schoonheid, neemt dit pad je mee naar het hart van het mijnbouwerfgoed van Baskenland, en kan worden bereikt door vanuit Bilbao te rijden.

Actief uitje: fietspaden vanuit Bilbao

Voor degenen die de voorkeur geven aan twee wielen boven twee voet, is er een groot aantal fietspaden die uw honger naar avontuur zullen lessen.

De Biskaje-brugfietsroute

Deze 20 kilometer lange fietsroute, een unieke mix van industrieel erfgoed en natuurlijke landschappen, verbindt Portu met Areeta. Tijdens de reis kom je een adembenemende kustlijn tegen, de indrukwekkende Biskaje-brug, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en nog veel meer. U kunt uw reis van Bilbao naar Areeta beginnen door de beste autoverhuur te kopen bij Cars4Travel.

De route Bilbao naar Plentzia

Deze 25 kilometer lange route biedt veel te bieden: groene landschappen, stedelijke architectuur, prachtige stranden en de oever van de rivier. Eenmaal in Plentzia kunt u ontspannen op het strand, genieten van een maaltijd in een plaatselijk restaurant of het kleine maar charmante stadje verkennen. Een fietspad dat echt de essentie van Baskenland weergeeft!

Met zo'n breed scala aan actieve uitjes in de omgeving van Bilbao, staat er een spannend avontuur te wachten, ongeacht je favoriete tempo of passie. Met de vrijheid en flexibiliteit die wordt geboden door autoverhuur in Spanje van Cars4Travel, zal uw grootste uitdaging het kiezen zijn waar u heen wilt!