Loading icon

Van Valencia tot de hemel: topluchtvaartmusea en vliegshows

Als je hart klopt met het ritme van straalmotoren, is Valencia een prima startpunt om de hemelse wonderen van Spanje te verkennen. De stad en haar omgeving bieden veel om de dorst van een luchtvaartliefhebber te stillen. Van musea die het glorieuze verleden van de luchtvaart bewaren tot vliegshows die adembenemende vertoningen van vliegvaardigheid bieden, er is genoeg om van te genieten. En wat is een betere manier om dat te doen dan op een dagtrip vanuit Valencia? Om het u gemakkelijk en comfortabel te maken, raden wij u aan een auto te huren.

Begin uw dagtocht met een bezoek aan de Aero-Frontón Cuatro Vientos. Gelegen in Madrid, ongeveer 360 kilometer van Valencia, herbergt de plaats verschillende musea gewijd aan de luchtvaart. Het Museo del Aire is een prominent museum dat de geschiedenis van de Spaanse luchtvaart beschrijft. Het herbergt meer dan 150 vliegtuigen en biedt een meeslepende ervaring die je meeneemt door de evolutie van vliegtuigen. De exposities omvatten straaljagers, helikopters, zweefvliegtuigen en prototypes die het verhaal van de menselijke vlucht vertellen.

Een ander hoogtepunt van Cuatro Vientos is de INTA, het National Institute of Aerospace Technology. Hier vindt u technologische tentoonstellingen over ruimtevaart en luchtvaart.

Bezoek ze op een Google Map.

Rijd vanuit Museo del Aire naar de luchtmachtbasis Torrejón. Deze militaire luchtmachtbasis, eveneens gelegen in Madrid, ligt op ongeveer 30 kilometer van Cuatro Vientos en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Het heeft de Spaanse luchtmacht sinds de jaren vijftig gediend en staat bekend om zijn incidentele, spectaculaire vliegshows.

Ten slotte, als uw tijd het toelaat, brengt een rit van 2 uur u naar het Army Aviation Museum in Granada. Het museum beschikt over een unieke collectie antieke en klassieke Spaanse militaire vliegtuigen die het rijke erfgoed van Spanje op het gebied van de militaire luchtvaart tentoonstellen.

Draai vervolgens je wielen richting het hemelse spektakel, het Gijón Air Festival. Deze vliegshow in Asturië, zo'n 700 kilometer verwijderd van Valencia, neemt het publiek mee. Het Gijón Air Festival wordt elk jaar in juli gehouden en biedt een adembenemende combinatie van civiele en militaire vliegtuigdemonstraties. Van kunstvliegteams tot oorlogsvogels, van helikopters tot privévliegtuigen: op het festival zie je een verscheidenheid aan vliegtuigen die adembenemende manoeuvres in de lucht uitvoeren. Volg de locatie op Google Maps.

Om deze afstanden comfortabel en in je eigen tempo af te leggen, is het huren van een auto in Spanje aan te raden. Het kan u de flexibiliteit bieden om uw route, timing en pauzes volgens uw voorkeur samen te stellen.

De wereld van de luchtvaart is prachtig uitgestrekt, en Spanje biedt een groot deel van dat spektakel. Voor fervente luchtvaartliefhebbers zal het betreden van deze route vanuit Valencia zeker hun zoektocht naar de pracht van de lucht stillen. Maak dus uw veiligheidsgordels vast en bereid u voor op een vlucht door de geschiedenis en het spannende heden van de luchtvaart, van Valencia naar de hemel. Klaar voor het avontuur? De cockpit wacht op u.