Loading icon

Sprookjesachtige kastelen en paleizen op slechts een dagtrip vanuit Saint Moritz

Zwitserland is een wonderland dat rechtstreeks uit een sprookjesboek lijkt te zijn geplukt. En als u toevallig in de betoverende stad Saint Moritz bent, zijn er nog meer magische plekken die u kunt verkennen. Ik heb het over de pittoreske sprookjeskastelen en paleizen die je kunt bezoeken op slechts een dagtrip vanuit deze badplaats. Maar om van deze betoverende reis te genieten, raad ik u natuurlijk ten zeerste aan om een ​​auto te huren in Saint Moritz. Door dit te doen, kunt u in uw eigen tempo van elke stop genieten en rondhangen op de plekken die uw hart het meest veroveren. Dus pak je camera in en maak je vast voor de reis van je leven.

1. Tarasp-kasteel

Je eerste stop zou het fascinerende Tarasp Castle moeten zijn, een ongerept 11e-eeuws fort. Gelegen in de gemeente Scuol, op slechts ongeveer 45 minuten afstand van Saint Moritz ( Google Maps ). Naast de verbluffende architectuur biedt Tarasp ook een panoramisch uitzicht op het Unterengadin en de idyllische omgeving. De opname ervan in de Zwitserse inventaris van culturele eigendommen van nationaal belang is een bewijs van de schoonheid ervan.

2. Castello di Mesocco

Rijd vervolgens ongeveer twee uur vanuit Saint Moritz om de ruïnes van Castello di Mesocco te bereiken. Dit kasteel was ooit een belangrijk fort, maar dankzij de schilderachtige achtergrond en fascinerende geschiedenis is het een geweldige stopplaats ( Google Maps ). Hoewel alleen de muren nog over zijn, is de grootsheid van deze plek niet moeilijk voor te stellen, terwijl je omringd bent door de Zwitserse wildernis en de charme van vervlogen tijden.

3. Hohen Rätien

Nog eens twee uur rijden van Castello di Mesocco brengt u naar de kasteelruïne van Hohen Rätien, een oud kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot de Romeinen. De tocht naar de locatie kan een beetje uitdagend zijn, maar het uitzicht vanaf de top is de moeite waard. Je vindt de locatie hier op Google Maps.

4. Kathedraal van Chur

Vanuit Hohen Rätien bent u slechts een klein eindje rijden van de kathedraal van Chur, het volgende culturele juweeltje op onze lijst. Binnen vind je een majestueus Romaans gebouw met barokke flair. De verbluffende architectuur en het vredige interieur zorgen voor een gevoel van rust en spirituele warmte ( Google Maps ).

5. Stockalperpaleis

Stel ten slotte uw GPS in om u naar Stockalper Palace te leiden, een van de belangrijkste barokke paleizen in Zwitserland. Gelegen in Brig, ongeveer drie uur rijden van de kathedraal van Chur, maar het is een waardige reis ( Google Maps ). De drie vergulde uikoepels en prachtige tuinen van het paleis voelen als een scène uit een kindersprookje.

Daar ga je, een route die je meeneemt langs enkele van de meest opvallende sprookjesachtige kastelen en paleizen in de buurt van Saint Moritz - een perfecte dagtocht door geschiedenis, kunst en betoverende uitzichten. Omdat elke locatie behoorlijk ver van elkaar ligt, kun je er het beste met de auto doorheen reizen. Als u een auto wilt huren in Zwitserland, kunt u de meegeleverde link gebruiken. Veel plezier met verkennen!