Loading icon

Interessante plaatsen en bezienswaardigheden van Genève

Genève wordt beschouwd als de hoofdstad van de wereld. De stad staat letterlijk vol met historische bezienswaardigheden. Tegenwoordig is de hele zakelijke beau monde geconcentreerd in Genève, van het hoofdkantoor van internationale organisaties, banken en eindigend met het nucleaire onderzoekscentrum, waar de hadron-botser zich bevindt.

Lang voor de reis boeken veel toeristen een auto in Zwitserland online om een ​​gunstige huurprijs te krijgen, meer attracties te zien en niet afhankelijk te zijn van reisgroepen. Op de luchthaven van Genève beginnen de kosten van een auto in de compacte klasse vanaf 16 euro per dag, op de luchthaven van Zürich ongeveer hetzelfde - vanaf 14 euro per dag.


In Genève krijgt iedereen waarvoor hij is gekomen. Toeristen - excursies naar historische plaatsen, wetenschappers - naar wetenschappelijke instituten en atleten komen hier om deel te nemen aan zeilregatta's, sportkampioenschappen. In Genève worden regelmatig verschillende soorten festivals gehouden, schilderijen van de grote meesters van het penseel worden in musea geplaatst. En fijnproevers zullen versteld staan ​​van heerlijke specialiteiten van beroemde chef-koks. De stad en haar omgeving hebben een prachtige natuur en, ondanks de enorme stroom toeristen, een uitstekende ecologische situatie.

We bieden een virtuele rondleiding langs de beroemdste monumenten van architectuur en geschiedenis. Ooit was Bourg de-four het centrum van de oude stad. De plaatsen waar oude wegen waren, waar strijdwagens kruisten en ridders uit de middeleeuwen liepen, zijn nog steeds merkbaar. Tegenwoordig zijn er gezellige cafés op het plein, waar je 's avonds gemakkelijk kunt zitten en een kop warme chocolademelk kunt drinken.
Vervolgens op de route is de prachtige Sint-Pietersbasiliek. Het werd gebouwd in de 12e eeuw en combineert op organische wijze klassieke, romaanse en gotische stijlen. Het interieur is ook geweldig en heerlijk.



In de buurt van Genève, niet ver van het Meer van Genève en de bergtop van de Mont Blanc, verrijst de versiering van Zwitserland - Kasteel Pente. Dit is een heel kasteelcomplex, dat herbergt: het Museum van de Zwitsers en het Museum van militair materieel.

Het museum van de Zwitserse huizen vertoont tentoonstellingen (foto's, archieven, brieven, sculpturale composities, bestellingen en medailles) die vertellen over uitstekende persoonlijkheden die de geschiedenis van Europa hebben gemaakt. En in het militair museum is er een heel arsenaal aan wapens, militaire uniformen uit verschillende tijden.


Als je langs de oever van de Mont Blanc loopt, dan naast het meer en de prachtige fontein, er is de Engelse tuin. Daarin bevindt zich de beroemde Flower Clock.

Opmerkelijk is het Geneva Palace of Nations, waar het VN-hoofdkwartier is gevestigd. Dit is een soort paleiscomplex omgeven door een park.
Je moet zeker een bezoek brengen aan de Botanische Tuin, die aan het meer van Genève ligt en werd gesticht in het begin van de 20e eeuw (1902). Hier groeien exclusieve planten en zeldzame bloemen. Veel Zwitsers komen graag met hun gezin om de vrije dag op de grasvelden door te brengen. Er zijn kleine gezellige cafés en winkeltjes met tuinzaden en souvenirs.