Loading icon

Stedelijke verkenningen: moderne en hedendaagse bezienswaardigheden in de buurt van Oxford

Als je aan Oxford denkt, denk je waarschijnlijk aan de wereldberoemde universiteit en de historische bezienswaardigheden van de stad. Er is echter meer in Oxford en omgeving dan oude instellingen en torenspitsen die tot aan de hemel reiken. Met een locatie nabij enkele van de meest moderne en eigentijdse bezienswaardigheden van Engeland, vormt Oxford een schitterende uitvalsbasis om wat meer van het prachtige Engelse platteland en zijn unieke bezienswaardigheden te verkennen. U kunt een scala aan interessante moderne bezienswaardigheden en hedendaagse bezienswaardigheden verkennen die zich binnen een korte dagtripafstand van Oxford bevinden. De beste manier om aan deze reis te beginnen? Veruit de handigste en meest flexibele methode is om een ​​auto te huren in Oxford!

De moderne dorpen van de Cotswolds

Niet ver van de stad Oxford kunt u een mooie rit maken naar het rustige maar steeds veranderende landschap van de Cotswolds. Het is gemakkelijk om te genieten van de schilderachtige toeristische route die een kijkje biedt in het steeds veranderende gezicht van deze typisch Britse regio, met zijn moderne dorpen en geëvolueerde architectuur, die op subtiele wijze samengaat met traditionele Cotswolds-steen. Plaatsen als Bourton-on-the-Water en Stow-on-the-Wold zijn duidelijke getuigen van deze evolutie, met een reeks moderne landhuizen en winkels die naadloos tussen oude huisjes liggen. Eenmaal in de Cotswolds vergeet dan niet te stoppen bij het moderne meesterwerk, de kathedraal van Gloucester, met zijn prachtige mix van oude en moderne architectuur.

Het Bicester-winkeldorp

Voor liefhebbers van moderne mode brengt een korte rit van Oxford door het platteland u rechtstreeks naar het epicentrum van luxe winkelen in het Verenigd Koninkrijk: het Bicester Shopping Village. Dit moderne retailpark, bekend om zijn luxe designerwinkels, vormt een schril contrast met de schilderachtige dorpjes en weelderige groene landschappen in de buurt. Link naar Google Maps.

Moderne architectuur in Birmingham

Iets verder weg, maar nog steeds op dagtochtafstand van Oxford, ligt Birmingham, ooit de krachtpatser van de industriële revolutie in Groot-Brittannië en tegenwoordig bekend om zijn moderne en hedendaagse architectuur. Het stadsbeeld is gevuld met gebouwen zoals het Selfridges Building, een architecturale uitdrukking van de 21e eeuw, bekend om zijn gedurfde rondingen en futuristisch ontwerp.

Milton Keynes – Een stad ontworpen voor de toekomst

Op slechts een klein eindje rijden ten oosten van Oxford vindt u Milton Keynes, een speciaal gebouwde stad die het gezicht van de moderne stadsplanning symboliseert. De stad werd in de jaren zestig gebouwd als een nieuwe stad om de woningnood in Londen te verlichten. Het moderne stadsbeeld herbergt een rastersysteem, interessante openbare kunst en kilometers groene ruimte.

Met de mix van moderne en historische bezienswaardigheden op slechts een steenworp afstand van Oxford, kunt u door de flexibiliteit van een huurauto te kiezen op uw gemak verkennen. Als je een auto hebt, kun je ook buiten de gebaande paden verkennen en verborgen pareltjes ontdekken die met het openbaar vervoer niet te bereiken zijn. Of u nu alleen, met vrienden of familie reist, u kunt in Groot-Brittannië een auto huren die aan al uw reisbehoeften voldoet.

Van het verkennen van de moderne dorpen van de Cotswolds tot de futuristische architectuur in Birmingham en het winkelparadijs Bicester Shopping Village: er ligt een schat aan moderne en eigentijdse bezienswaardigheden te wachten om ontdekt te worden in de buurt van Oxford!