Loading icon

Tours naar de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een staat in de Caribische Zee, in het oostelijke deel van het eiland Haïti. Het eiland heeft een heerlijk klimaat - hier heerst de eeuwige zomer, die jaarlijks vele toeristen van over de hele wereld trekt. Voordat je een kaartje koopt voor dit geweldige land, moet je Spaans leren - de lokale bevolking spreekt nauwelijks Engels, wat onvermijdelijk tot communicatieproblemen zal leiden.

Degenen die gewend zijn om alleen te reizen en bezienswaardigheden te bekijken zonder gids en reisgroepen kunnen een auto huren in de Dominicaanse Republiek bij een verhuurkantoor en zijn van niemand afhankelijk. Een auto huren op Punta Cana Airport kost gemiddeld 17 euro per dag, op Santo Domingo Airport 15 euro per dag.


Spaans is de officiële taal in de Dominicaanse Republiek, maar dit is slechts een erfenis van de eerste veroveraars van het eiland. Het is vermeldenswaard dat reizen naar de Dominicaanse Republiek snel aan populariteit winnen onder onze landgenoten en tegenwoordig proberen veel touroperators een tourprogramma te maken zodat toeristen geen problemen hebben om met hotelpersoneel en lokale bewoners te praten.

Meestal worden vakantiegangers gesetteld in een hotel waarvan de medewerkers Russisch of Engels spreken. Tijdens excursies rond het eiland wordt de groep zonder uitzondering begeleid door een Russisch sprekende gids. Als je een reis naar de Dominicaanse Republiek vanuit financieel oogpunt bekijkt, blijkt dat een reis naar een paradijselijk eiland qua kosten gelijk zal zijn aan reizen naar andere Caribische eilanden. De keuze voor een tour wordt grotendeels bepaald door de persoonlijke wensen en voorkeuren van de toerist, evenals de beschikbaarheid van een flexibel systeem van kortingen, last minute tours of andere aanbiedingen van touroperators.



Als je naar de Dominicaanse Republiek gaat door een all-inclusive tour te kopen, hoef je niet veel geld mee te nemen, alleen het geld dat nodig is om souvenirs en kleine persoonlijke uitgaven te kopen. Als de reis wordt georganiseerd door een ervaren reisorganisatie, dan is het ticket inclusief retourvlucht, accommodatie en maaltijden. Alle andere diensten zijn aanvullend en de vakantieganger betaalt ze uit eigen zak.

Veel mensen verwarren de Dominicaanse Republiek en Dominica. Beide staten liggen in het Caribisch gebied, maar de Dominicaanse Republiek maakt deel uit van de Grote Antillen. Naast het eiland Haïti zelf, kunnen toeristen worden ondergebracht op kleine eilanden in de buurt. De eilanden Saonu en Beatu zijn erg populair bij toeristen.


Comfortabele hotels zijn hier gevestigd en alle noodzakelijke voorwaarden voor een goede nachtrust zijn gecreëerd. De hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is de stad Santo Domingo. Dit is een kleine stad waarvan de gebouwen een duidelijk stempel dragen van de Spaanse koloniale stijl. Toeristen die de Dominicaanse Republiek hebben bezocht, zullen zeker terug willen keren naar dit gastvrije land met prachtige natuur en vriendelijke mensen.