Loading icon

Rondleidingen in Wilhelmshaven, Duitsland: nuttige informatie voor reizigers

Er zijn steden waarin het vrouwelijke principe duidelijk terug te vinden is - verleiding en inconstantie, emotionaliteit en koketterie. Neem bijvoorbeeld Parijs of Wenen...

Maar de Duitse havenstad Wilhelmshaven is niet zo - brutaal, hard en solide. En wat is de rand waar de belangrijkste marinebasis van het land aan de Noordzee zich bevindt?

Wie graag met de auto reist, boekt meestal een auto in Duitsland vooraf online. Op Berlijn Tegel Airport kost het huren van een compacte auto vanaf 16 euro per dag, en op treinstation van München iets duurder - vanaf 21 euro per dag. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, de autoklasse en de huurperiode.



Militaire houding komt in alles tot uiting - zelfs in de manier waarop de rieten strandcabines aan de kust gelijkmatig, geverfd en genummerd.

Blauw, wit, blauw, wit - betaal voor de eerste of tweede! Hutten met stoelen erin zijn een noodzaak, want zelfs op een warme dag kan er een koude wind naar binnen vliegen - de Noordzee. Dit is het minst van alle beschamend voor kinderen - ze zijn zo druk bezig met het beklimmen van heuvels in de vorm van schepen en het "bakken" van zand dat ze gewoon geen tijd hebben om het koud te krijgen.

Natuurlijk is er de marine Museum hier. De paviljoens bevatten oude kanonnen, scheepsmodellen, zeemansuniformen en tuigage. Rond het drie verdiepingen tellende gebouw van het museum, dat vroeger dienst deed als dok, vroren mijnenvegers en torpedobommenwerpers, fregatten en onderzeeërs aan land en in de baai vast.


Eerder, deze oude schepen lagen voor anker bij de ingang van de baai en dienden als oriëntatiepunten in plaats van als vuurtoren. Satellietcommunicatie en GPS-navigatie maakten dit gebruik van schepen zinloos en de schepen werden "geherclassificeerd" als museumexposities, evenals restaurants en locaties voor huwelijksceremonies.

Zwemmen in de Noordzee is voor de sterken van geest en alleen in de zomer, maar opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, trekt het Nationaal Park Waddenzee het hele jaar door wetenschappers en onderzoekers.

In het natuurgebied Wattenmeer zijn bedreigde vogelsoorten te zien. Tijdens seizoensmigraties nemen tot 20 miljoen trekvogels een pauze aan de Waddenkust. Een grote populatie zeehonden, afhankelijk van de overvloed aan bot in de lokale wateren, vindt hier ook beschutting.

De trots van Wilhelmshaven is het oceanarium, waar u meer dan 250 soorten zeedieren en vissen kunt observeren.

Op verschillende verdiepingen - hun kostgangers: beneden, in een aquarium van 30.000 liter, leven Antarctische vissen, waarvan het bloed antivries eigenschappen heeft, noordelijke zeehonden zwaaien met hun vinnen om bezoekers te begroeten, rifhaaien en roggen bevinden zich hoger, nog helderder tropische vissen en zeeanemonen die hen vriendelijk zijn, schelpdieren en kwallen. Een apart paviljoen herschept het ecosysteem van het regenwoud, de thuisbasis van zijdeaapjes en brilkaaimannen.


Wilhelmshaven is een stad van actieve en slimme mensen; hier worden alle voorwaarden voor sport gecreëerd. Nogmaals, watersporten lopen voorop - zwemmen, roeien, surfen, zeilen, er zijn ook voetbalstadions en golfbanen in de stad.

Tijdens het jaarlijkse einde van het vaarseizoen, schepen die deelnemen aan de Jade Weser Cup regatta betreedt de binnenbaai van de stad. Zeilboten passeren een andere attractie, de Kaiser-Wilhelm-ophaalbrug, gebouwd in 1907.

45 km van Wilhelmshaven ligt de badplaats Bensersiel, waar u het Natuurmuseum kunt bezoeken. Het museum toont veel bizarre tentoonstellingen: opgezette diepzeevissen, tanden van een enorme haai, een 14 meter lang skelet van een gigantische potvis.