Loading icon

Kennismaking met Slowakije. Košice

Als we het hebben over de architecturale bezienswaardigheden van Slowakije, dan kan men Kosice niet noemen. Het ligt ver van Bratislava, de belangrijkste toeristische attractie. Eigenlijk moet je het hele land van west naar oost doorkruisen. Er is echter een voordeel aan deze reis - u passeert bijna heel Slowakije.

Het landschap gezien vanuit het treinraam zal zich niet vervelen,
omdat het voortdurend verandert. Je ziet hoge bergen en grijze rotsen, groene heuvels en valleien, bergrivieren en meren, kleine steden en dorpen. Als u met de auto over de weg reist in Slowakije, kunt u verschillende tussenstops maken, wat indruk zal maken op de reis. Voor autoverhuur kunt u vooraf online reserveren. In Bratislava luchthaven beginnen de tarieven vanaf 8 euro per dag, op Kosice luchthaven - vanaf 10 euro.



Kosice is een stad die in verschillende tijden een belangrijke rol heeft gespeeld
in de geschiedenis van verschillende landen. Hij was de eerste in Europa die zijn eigen wapen ontving. De residentie van de koningen is hier bewaard gebleven. Tegenwoordig is Kosice de op één na grootste van Slowakije. Het Grondwettelijk Hof van het land is gevestigd in Kosice.
Je hoeft nergens heen vanaf het station. Allemaal naast elkaar. De steeg van het stadspark leidt naar de Mlynska-straat. Hier kan men niet anders dan aandacht besteden aan het prachtige miniatuur Jakov's paleis, en verderop, in de Main Street, heb je alleen tijd om nu naar rechts en dan naar links te kijken. Gebouwen uit verschillende tijdperken zijn fascinerend. Er zijn meer historische en architecturale monumenten in Kosice dan in Bratislava!



Je kunt niet langs de prachtige gotische kathedraal van Elizabeth van Hongarije (XIV-XVI eeuw)
. Ernaast is de kerk van St. Michael de Aartsengel (XIV eeuw). De klokkentoren van de kathedraal is de toren van St. Urban (XIV-XV eeuw), aan de voet waarvan er een oude klok staat van vijf ton.
Er zijn interessante musea. Allereerst zijn dit de Oost-Slowaakse en Technische Musea. In het centrale deel van de stad vinden toeristen cafés en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen. Het is beter om van tevoren voor het hotel te zorgen.



Het historische deel van de stad kan vrij snel worden omzeild,
maar u hoeft zich niet te haasten om te vertrekken, want het is de moeite waard om de avondstad met zijn licht en muziekfontein in de buurt van het theater. Het is niet overbodig om dit theater te bezoeken, maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

Een andere dag kan worden besteed aan een bezoek aan de dierentuin.
Naast omhuizingen met dieren, zijn er hier botanische, vogel-, bijenteelt- en geologische paden. Interessante foto's blijven als aandenken, waaronder die van de figuren van gigantische dinosaurussen.