Loading icon

Beroemde Zwitserse skigebieden

Zwitserland is een klein bergachtig land in West-Europa dat grenst aan Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Liechtenstein. Het Zwitserse deel van de Alpen wordt terecht beschouwd als de geboorteplaats van bergbeklimmen en skiën. In de resorts van dit land kunnen toeristen echt koninklijke service, respectabele hotels, referentiekwaliteitspaden en prachtige berglandschappen verwachten. Sommige gletsjerzones zijn het hele jaar door actief.

Degenen die gewend zijn om alleen te reizen en bezienswaardigheden te bekijken zonder gids en reisgroepen, kunnen een auto huren in Zwitserland op een verhuurkantoor en van niemand afhankelijk. Een auto huren op de luchthaven van Genève kost gemiddeld 17 euro per dag, in Zürich vanaf 18 euro per dag.


Klimaat in de bergen


In de Zwitserse Alpen variëren de klimatologische omstandigheden, afhankelijk van de hoogte en geografische locatie van de valleien. In laaggelegen skigebieden valt vaak mist. Op de hoge plateaus is het meestal zonnig weer. In het oostelijke deel van de Zwitserse Alpen (in St. Moritz) heerst een droog en koud klimaat met veel zonnige dagen. In het gebied van Zürich en Bern valt er slechts drie weken sneeuw, daarna verhoogt een warme wind de luchttemperatuur in de valleien.



Kenmerken van skigebieden in Zwitserland


In de Zwitserse bergen worden bergskiërs veel extreme sporten aangeboden: rode, zwarte en gele hellingen van verhoogde complexiteit, schansspringen vanuit een helikopter, skiën op sneeuw vanaf een hoogte van 2 duizend kilometer. Als u wilt ontspannen en waterbehandelingen wilt ondergaan, dan kunt u in de resorts van Leukerbad een wellnesscursus volgen in de SPA-salon met thermaal water.