Loading icon

Dijon - wat te zien voor een toerist in de stad?

Dijon is misschien niet de eerste stad die je bezoekt, maar liefhebbers van historisch en architectonisch erfgoed zullen deze plek zeker waarderen. Als u door de straten van het oude Dijon loopt, wordt u meegenomen naar een ander tijdperk en bevindt u zich tussen de houten en stenen huizen, geplaveide straten, solide herenhuizen en hotels Vogue en Chartraire de Montigny, echte getuigen van achttiende-eeuwse architectuur. Als je het huis van Miller passeert, zul je je herinneren dat dit de locatie was van de Cyrano de Bergerac-film in 1990.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Frankrijk. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Orly Airport (Parijs) bedragen 20 euro per dag, in Nice de kosten voor het huren van een auto is hetzelfde als op de luchthaven, hoewel huren op de luchthaven meestal goedkoper is.

< p>
De prefectuur Dijon heeft de eretitel "Stad van Kunst en Geschiedenis" gekregen. De voormalige hoofdstad van het hertogdom Bourgondië onthult zijn rijke historische verleden. Bezoek het beroemde paleis van de hertog van Bourgondië, het eeuwige symbool van de stad. In het Museum voor Schone Kunsten kom je meer te weten over het roemrijke verleden van de stad. Dijon wordt niet alleen gewaardeerd om zijn erfgoed, maar ook om zijn rustige en provinciale manier van leven. Je kunt daar de graven zien van de hertogen Filips de Stoute en Jan zonder Vrees.

De stad van "honderd torens", zoals Francois I Dijon noemde. De Onze-Lieve-Vrouwekerk, een parel en een meesterwerk van Bourgondische gotiek, valt op door zijn gevel, die is versierd met 51 waterspuwers en een gebeeldhouwde uil (symbool van de stad). Men gelooft dat het aanraken van een uil geluk brengt.

Groen Dijon ... Wandelen door de parken van de stad, zoals het Colomier Park (17e eeuw), gecreëerd door een student van Le Notre, of de Darcy Garden geeft u de gelegenheid om de ijsbeerbeeldhouwers Francois Pompon (kopie van Henri Martinet) te bewonderen. Bezoek Cyrus Lake, een kunstmatig meer ten westen van Dijon, vernoemd naar Felix Cyrus, een voormalige burgemeester. Het strand van deze stad is erg populair bij vakantiegangers.

< p>
Vandaag de dag heeft Dijon zijn architectuur verrijkt met moderne gebouwen, zoals de futuristisch ontworpen Elitis-toren, waar internationale congressen en tentoonstellingen worden gehouden.

Gourmets zullen niet teleurgesteld worden: restaurants in Dijon zijn het kenmerk van Bourgondië keuken. Een korte excursie in de directe omgeving van Dijon langs de Grand Cru-route laat u meer te weten komen over Bourgondische wijnen met hun proeverij, en onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap van de Bourgondische dorpen. Proef in Marsanne-la-Cote een goed glas witte, rosé of rode wijn. Trouwens, de stad is de enige productie van wijnen van drie kleuren tegelijk.

Tijdens de Internationale Gastronomietentoonstelling, die in de herfst wordt gehouden, proeft u lokale producten zoals peperkoek, zwarte bessenroom en Dijon-mosterd.

< p>

Veel beroemde mensen zijn in deze stad geboren en gewerkt: ingenieur Gustave Eiffel, beeldhouwer Francois Rude en schrijver Henry Vincent.

De stad van "honderd torenspitsen" wordt niet per ongeluk genoemd! Dijon, de hoofdstad van Bourgondië, is de geboorteplaats van vele koningen van Frankrijk en heeft een groot aantal religieuze gebouwen. Deze stad is een agglomeratie geworden door naburige steden te combineren, en de hele geschiedenis wordt weergegeven op de muren van de straten. Neem de tijd om rond de oude monumenten van Dijon te wandelen, waar iedereen een verhaal te vertellen heeft. Paleis van de hertogen in de tuin van Arquebus, kathedraal van St. Benignia, Notre-Dame en Saint-Michel... er zijn veel plaatsen die je zo zullen bevallen dat je hier een paar dagen wilt blijven!